Nagy skončil v berlínskom bazéne na treťom mieste

21.10.2012 Celý región

Berlín 21. októbra (TASR) - Slovenský plavec Richard Nagy obsadil na 1500 m v.sp. na podujatí Svetového pohára v krátkom bazéne v Berlíne tretie miesto časom 14:58,91. Zverenec trénera Gabriela Barana v rozplavbách o takmer 16 sekúnd prekonal svoj vlastný slovenský rekord. Z triumfu v najdlhšej disciplíne sa tešil Maďar David Verrasztó, ktorý dosiahol čas 14:51,29. Druhý skončil Poliak Mateusz Sawrymowicz (14:55,02).

Nagyov tréner Baran mal z pódiového umiestnenia veľkú radosť. "Rišo dosiahol fantastický výsledok, skončiť tretí na podujatí Svetového pohára je veľký úspech. V lete sme nemali prakticky žiadnu pauzu. Keď sa mu nepodarilo kvalifikovať na londýnsku olympiádu, pokračovali sme v tréningu. Dali sme si za cieľ priblížiť sa na 1500-ke k hranici 15 minút. pretože iba s takýmito časmi môže Rišo súperiť s najlepšími európskymi plavcami. Cenné je sobotňajšie štvrté miesto na 400 m v.sp. kde sa mu tiež podarilo prekonať slovenský rekord. Vo finále už nestačil na vysoké tempo skúseného Nemca Biedermanna, ktorý plával vo vedľajšej dráhe," povedal pre TASR Baran.

Ďalší slovenský plavec Tomáš Klobučník obsadil vo finále na 100 m prsia siedme miesto s časom 1:00,24. Slovenský reprezentant dosiahol o 59 stotín rýchlejší čas ako v rozplavbách. Z víťazstva na prsiarskej stovke sa tešil Talian Fabio Scozzoli s časom 57,61.
 

Vyberte región